Terima kasih kerana berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai operasi Yayasan Al-Khalifah.

Ada pelbagai cara … Jika anda seorang individu, anda boleh membuat sumbangan ke akaun Yayasan Al Khalifah disini, jika anda sebuah syarikat atau organisasi anda juga boleh menyumbang derma ke akaun Yayasan Al Khalifah, Kami adalah organisasi kemanusiaan yang diiktiraf oleh Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu dan kami sentiasa berada di depan proaktif yang membantu semua yang memerlukan seluruh dunia.

ragu untuk bertanya kepada kami, kami akan membantu dan membimbing anda.

Apabila anda mendermakan kepada Yayasan Al Khalifah, anda boleh memilih untuk menderma projek yang berdasarkan kategori yang telah dinyatakan oleh projek-projek sumbangan kami. Wang tersebut akan diperuntukkan mengikut projek yang diperlukan yang membolehkan kita memberi tumpuan kepada keperluan di mana keperluannya paling besar dan memberi respons segera kepada perubahan keutamaan dan situasi global. Adalah penting bahawa kita dapat membelanjakan wang di mana ia sangat diperlukan pada bila-bila masa.

Anda boleh melawat halaman sumbangan kami disini untuk membuat sumbangan dan senarai projek yang ada dinyatakan di sana.

Pakaian dan selimut adalah antara barangan yang perlu di sini untuk mengumpul dana, tetapi Yayasan Al Khalifah tidak menghantar baju dan selimut ke luar negara, namun keadaannya baik. Ini adalah kerana peraturan kastam, pengasapan barangan terpakai, pengangkutan dan komunikasi menjadikan proses mengeksport barang-barang tangan kedua sangat rumit, memakan masa dan mahal.

Lebih mudah untuk membeli barang-barang ini (dengan wang penyokong kami menderma) di negara-negara di mana mereka diperlukan. Ia mengurangkan kos kepada Yayasan Al Khalifah, membantu merangsang pasaran dan ekonomi tempatan, dan kami yakin bahawa barang-barang yang kami sumber sesuai – baik untuk persekitaran setempat dan budaya setempat.

Terdapat banyak inisiatif tempatan di negara-negara miskin di mana wanita bersatu atau membuat pakaian, dan Yayasan Al Khalifah cuba menyokong mereka dengan membeli produk mereka dan mengedarkannya melalui programnya. Ini memastikan wanita dapat mempelajari kemahiran baru, memperoleh pendapatan dan menyokong keluarga mereka, membeli tanaman, menghantar anak ke sekolah, dan mendapatkan penjagaan kesihatan yang mereka perlukan.

Itulah sebabnya membuat sumbangan tunai adalah salah satu cara yang paling berkesan untuk menyokong projek kami.

Terima kasih kerana berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai operasi Yayasan Al-Khalifah.

Untuk makluman, Yayasan Al-Khalifah menerima apa jua bentuk sumbangan samada kewangan ataupun barangan untuk negara-negara di mana Yayasan Al-Khalifah beroperasi,  untuk negara luar dari Malaysia, amat disarankan sumbangan berbentuk wang tunai kerana kami boleh terus salurkan sumbangan yang diperlukan melalui bank, mengikut keperluan penerima manfaat di sana. Sesetengah barangan tidak diperlukan di sesetengah negara kerana faktor ekonomi, budaya dsb.

Kami menerima sumbangan daripada pelbagai kaum, Islam dan bukan Islam. Bantuan yang diberikan juga tidak mengira kaum, bangsa, agama, dsb. Ia berdasarkan penilaian keperluan orang yang memerlukan semata-mata.

Borang Maklum Balas